“PASIONI”

Autor: Sabri Hamiti

Regjisor: Martin Kocovski

 

Skenografe dhe Kostumografe: Youliana Voykova – Najman

Kompozitor: Oliver Josifovski

Kori i SH.M.M “Prenkë Jakova” – Prishtinë

Aktorët:

 

Shkelzen Veseli

Arta Selimi

Gresa Pallaska

Ard Islami

Lumnie Sopi

Ismet Azemi

Shengyl Ismaili

Semira Latifi

Shpejtim Kastrati

 “Shfaqja “Pasioni” zhvillohet si një strukturë e ndërthurur dramaturgjike mes dy vëllezërve bijakë dhe një nëne, Hana, që mbledhin gjithë fuqinë jetësore duke u përpjekur për ta rikonstruktuar botën e dashurisë, botën e emocioneve të thella, raporteve të vlerave, refuzimin karshi vdekjes së paevitueshme nga njëra anë, dhe botës së dehumanizuar të shtrirë si shoqëri e uniformuar, masë amorfe në të cilën individët nuk kanë emra e as individualitet, një botë ku njerëzit janë shndërruar në numra përbrenda një jete virtuale, pa emocion, pa rrespekt, pa dashuri. Një bote në të cilën shitet gjithçka, një botë e kriminalizuar dhe e materializuar deri në çmenduri.”


Galeria


Video