Adhurim Demi, aktor

Adhurim Demi i lindur me 27.12.1974 në Prishtinë. Ka mbaruar Akademinë e Arteve Dramatike (dega e aktrimit) në Universitet te Prishtinës, në klasë e profesor Faruk Begollit. Nga viti 1999 është pjesë e Ansamblit Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • ‘Fluturimi mbi folen e qyqes’ regjia Ilir Bokshi
 • ‘Hamlet’, W. Shakespeare, regjisor David Gothard
 • ’Ëndrra e qenit’ me tekst të Mehmet Krajës, regjia Isa Qosja
 • ‘Makbeth’ me tekst te Shakespeare, regjia Deivid Godart
 • ‘Shfaqja e fundi’ me tekst dhe regji të Fadil Hyses
 • ‘Drehdezat mbi varr’ me regji të Jeton Ahmetit
 • ‘Oresti’ me tekst të Eskilit, regjia Fadil Hyses
 • ‘Faust’ me regji të Jeton Budimës
 • ’Motrat silikoni’ me tekst dhe regji të Faik Ispahiut.
 • ‘Moulin Ruzh’ me regji te Jeton Budimës.
 • ‘Mbreti Lir’ me tekst të W. Shakespeare, regjia Fadil Hysa
 • ‘Mendohu Xhakomin’ me tekst te Luixhi Pirandellos, regjisor Esat Brajshori
 • ‘Grafitet’ me tekst te Mehmet Krajes, regjisor Fadil Hysaj
 • ‘Bordel Balkan’ me tekst te Jeton Nezirit, regjisor Andreash Urban.

Teatri DODONA

 • ‘Shtatë ngjyra lamtumir’ me regji të Orhan Kerkezit
 • ‘Katër epoletat ‘ me tekst të Haqif Mulliqit. regjia Orhan Kerkez
 • ‘Maturante’ me regji te Faruk Begollit
 • ‘Martesa’ me tekst të A.Çehovit, regji Faruk Begolli
 • ‘Makiato Boys’ me tekst te Kuenti Tarantinos , regjia Faik Ispahiut
 • ‘Mbreti Ibis’ me tekst Nehat Qenes, regjia Faruk Begolli
 • ‘Llampa Magjike e Aladinit’ regjia Melihate Qena
 • ‘Rruga X’ me tekst te Fadil Hyses
 • ‘Profesor jamë talent se jo mahi’ ne regji te Faruk Begollit
 • ‘Si po ja lajm emrin’ me tekst dhe regji te Adhurim Demit

 

Film dhe TV

 • Dashuria e bjeshkeve te nemun’ me skenar dhe regji te Ekrem Kryeziut
 • ‘Toka e askujt’ me regji te Samed Berishes
 • ’Etjet e Kosovës’ skenari Vath Koreshi, regjisor Synaj Raça
 • ‘Afrimi ne boten e çudirave’ me tekst dhe regji te Adhurim Demit
 • ‘Vjeshta e trendafilave’ me skenar të Veli Karahodës, regjia Agim Sopi