Sheqerije Buçaj, aktore

E lindur më 10. 09 .1977. Në vitin 2000 ka mbarurar Aktrimin ne Fakultetin e Arteve ku ne vitin 2010 ka mbaruar edhe studimet Master ne Dramaturgji. Nga viti 2001 është pjesë e Ansamblit Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • Klouni  - “Shfaqja e fundit” , autor dhe regjisor Fadil Hysaj (2001)
 • Mrika - “Vallja e djajve” autor Anton Pashku , regjisor Xhevat Qorrraj (2002)
 • Monodrama - “Hajrija” & “Zëri njerëzor” autor Zhan Kokto, regjisor Fadil Hysaj (2003)
 • Elektra - “Orestia” , autor Eskili , regjisor Fadil Hysaj (2004)
 • Marta - “Mosmarrveshja” , autor Albert Kamy , regjisore Iliriana Arifi (2004)
 • Regana - “Mbreti Lir” autor .V. Shekspir , regjisor Fadil Hysaj (2005)
 • Vizionari - “Udhësi i majës së lartë”, Autor Fadil Hysaj , regjisore Iliriana Arifi (2006)
 • Kolja - “Motra e katërt” autor; Janusz Glowacky , regjisor ; Agim Sopi (2008)
 • Hana - “Hana prej letre” autor : Mehmet Kraja, regjisor: Fadil Hysaj (2007)
 • Pranvera - “Bodrumi” autor Ilir Gjoci , regjisor Fadil Hysaj (2009)
 • Hana - “Beselam pse më flijojnë” autor Regjep Qosja , regjisor Fatos Berisha (2010)
 • Merzija - “Shtëpia në Ankand”, autor dhe regjisor Fadil Hysaj (2012)
 • Shtriga e bardhe - “ Luani Shtriga dhe Dollapi” adaptimi dhe regjia Arijeta Ajeti (2013)
 • Ms . Francis - “Vdekja e nje komisioneri” autor Artur Miller , regjisor Ljubqe Georgevski (2014)
 • Bukuria - “Dashnori i nanes sime “ (2014) , autor Adem Mikullovci , regjisor Iliriana Arifi
 • Lirija - “Grafitet” autor Mehmet Kraja, regjisor Fadil Hysaj (2016),
 • Kori - “ Pasardhesi” te Ismail Kadarese, regjia Sllobodan Unkovski (2016)
 • Gruaja rome - “Avanturat e Don Kishotit” te Tarik Ali ne regji te Dino Mustafiq (2017)

Teatri DODONA

 • Fedra - “Fedra”, autor Zhan Rasin , regjisor Fadil Hysaj , (2009)
 • Aktorja - “Shumë urime për ty”, autore ; Seadet Beqiri , regjisore Burbuqe Berisha (2008)
 • Hekuba - “Trojanet” autor: Euripidi , regjisore Elmaze Nura (2012)
 • Adriana - “Ushtari I dy lufterave”, autor: Ibadete Abazi, regjisore: Elhame Kutllovci (2015)
 • Nora - “ Loje e pafund “, autor Besim Rexhaj, regjisor: Fadil Hysaj (2017)
 • “Picrraku” “Zobeida” , “Borëbadha” , “Konkursi” , “Përralla me lara” , “Dhoma kater me tri” “Po” te gjitha ne regji Melihate Qenes

Teatrot tjera / Etno Teatri

 • Cuca - “Dardha pas bunarit” autore Arta Arifi , regjisore Iliriana Arifi (2010)
 • Ajkuna - “Kohë pa ngjarje”; autore Arta Arifi , regjiosre Iliriana Arifi, (2012)
 • Hajrija - “Simedeja “autor dhe regjisor Fadil Hysaj (2014)
 • Zonja - “Zeri njerezor”, autor Zhan Kokto, regjisor: Fadil Hysaj (2016)
 • Vajza rebele - “Rrefime tona” (2000)
 • Hermafroditi - “Mungesa e ajrit” autor dhe regjisor Gekim Grajqevci - Teatri i Ferizajt ( 2002)
 • Nje grua e dhunuar - “ E kaluara takon te tashmen” autor Sadet Beqiri, regjisore Burbuqe Berisha - Teatri “Oda” (2010)
 • Andrea ne “Aritmia” autor: Arta Arifi, regjisore :Iliriana Arifi ( Tana Producion Prishtine)

 

Film dhe TV

 • Pashka - “Etjet e Kosovës” skenari teki Dervishi , regjia Sunaj Raça
 • Flora - “Lufta mbaroi” skenari dhe regjia Mitko PANOV

 

Çmimet

 • Aktorja më e mirë ne festivalin “Flaka e Janarit” ne “Udhësi i majës së lartë” , autor Fadil Hysaj regjisore Iliriana Arifi
 • Aktorja më e mirë në Festivalin “Flaka e Janarit “ ne Gjilan ne shfaqjen “Bodrumi” autor Ilir Gjoci , regjisor Fadil Hysaj
 • Aktorja më e mirë joprotogoniste ne Festivalin “Ditet e komedise” ne Presheve në shfaqjen “Dashnori i nanes sime “ , autor Adem Mikullovci , regjisore Iliriana Arifi

Aktorja më e mirë ne Festivalin te monodrames “MonoAkt “ ne Prishtine (2009) ne monodramen: “Shumë urime për ty” , autore Seadet Beqiri , regjisore Burbuqe Berisha