Fatime Sefaj, aktore

Ka Lindur me 02 Korrik 1956 në Novosellë - Pejë, Kosovë. Ka diplomua ne SHLP (dega e aktrimit) të profesor Faruk Begolli. Nga viti 1976 është pjesë e Ansamblit Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • DEKLARATA nga Atdhe Gashi
 • SHOKU NIQIFOR nga Pëllum Kulla, regjia Atdhe Gashi
 • NJI NUSA PËR STASIN, regjisor Abdurrahman Shala
 • ANA KARANINA nga Lav Tolstoj
 • PAS VDEKJES nga A. Çajupi, regjisor Adem Mikullovci
 • KRUSHQIT JAN TË NGRIRË nga Ismail Kadare, regjisor Pirro Mani
 • VDEKJA ME VJEN PREJ SYVE TË TILLË nga Rexhep Qosja, regjisor Fadil Hysaj
 • NANA SHKON NË PARAJSË nga Ymer Shkreli, regjisor Besim Sahatçiu
 • LKENI I HASIT nga Muharrem Qena
 • MOSMARRËVESHJA nga Iliriana Arifi
 • GJASHTË nga Arian Krasniqi
 • ANTIGONA nga Sofokliu, regjisor Agim Sopi)
 • BREGU I PIKËLLIMIT nga Teki Dervishi, regjisor V.Milçin
 • ROBERTO ZUKO nga ,regjisor V.Milçin
 • EMIRA nga Anton Santori, regjia Smajl Imeri
 • QELESHEBARDHET nga Ekrem Kryeziu
 • NAIM FRASHËRI nga Ekrem Kryeziu
 • PALLATI I ANDRRAVE nga Ismail Kadare, regjia Altin Basha
 • ZEKA I ZI nga Ymer Shkreli, regjia Isa Qosja
 • PRINCI I HIJEVE nga Mehmet Kraja, regjia Agim Sopi
 • MEDEA nga Euripidi, regjia Faruk Begolli
 • DREDHËZA MBI VARRE nga Arthur Muller, regjia Jeton Ahmeti
 • DYL MEHMETI nga Azem Shkreli, regjia Xhevet Qorraj
 • GALA - Monodramë nga Isa Qosja

 

Film dhe TV

 • NJERIU PREJ DHEUT (A. Sopi) 1984,
 • ERA E LISI (B.Sahatçiu),
 • PËRROJI VËRSHUES (B.Sahatçiu),
 • PIKNIKU ( Kosovafilm- Emin Halili)
 • KOLONEL BUNKERI (K.Çashku)
 • TIME OFF THE COMET (F.Koçi)
 • ALBANIER (Johanes Naber-Gjerman),
 • GJURMET E BARDHA (E.Kryeziu),
 • KODI I JETËS (E.Kryeziu)
 • ANATEMA (A.Sopi),
 • PASQYRA (B. Sahatçiu),
 • RROPULLARI ( Sefo Beta Krasniqi),
 • LULËPJESHKAT E DASHURISË (A.Sopi)