Naim Berisha, aktor

Ka lindur me 31.01.1979 në Pejë.Ka mbaruar Fakultetin e Arteve, Dega e Artit Dramatik, drejtimi Aktrim në Universitetin e Prishtinës, ku merr titullin Aktor i Diplomuar. Për gjashtë muaj mbanë trajnime dhe ndjek ligjerata në lëminë e aktrimit, në Academie de Comedie në Universitet de Caen, në Francë. Në vitin 2013, vazhdon studimet në shkallën e tretë në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës, në drejtimin e Aktrimit (Moduli Teater). Prej vitit 2009, është aktor i Trupës Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • Ëndërra e një natë vere, nga W. Shakespeare ,regjia Ilir Bokshi (2001)
 • Pallati i ënderrave, nga Ismail Kadare, regjia Altin Basha (2001).
 • Shtëpia në Ankand, autor dhe regjisor Fadil Hysaj (2012).
 • Nora, nga H. Ibsen, regjia Jeton Budima (2012).
 • Policet, nga S. Mroszek, regjia Imer Veliu (2014).

 

Teatrot tjera                                                

Teatri DODONA

 • Prometheu i lidhur, Teatri Dodona - Prishtinë, regjia Tomor Misini (2000).
 • Ëndërra e një natë vere, Teatri Dodona - Prishtinë, regjia Jeton Ahmetaj (2000).
 • Othello, Teatri Dodona - Prishtinë, regjia Ismet Sijarina (2001).
 • Mënehmet, Teatri Dodona - Prishtinë, regjia Iliriana Arifi (2001).
 • Përset, Teatri Dodona- Prishtinë, regjia Iliriana Arifi (2001).
 • Bretkocat, Teatri Dodona - Prishtinë, regjia Kushtrim Bekteshit (2002).
 • Jul Qezari, Teatri Dodona - Prishtinë, regjia Tomor Misini (2002)
 • Një plumb për pacientin, Teatri Dodona - Prishtinë, regjia Elmaze Nura (2002).
 • Turni i Natës, Teatri Dodona - Prishtinë, regjia Tomor Misini (2004)
 • Timoni nga Athina Teatri Dodona - Prishtinë regjia E.E (2005).
 • Big Baby, Teatri Dodona - Prishtinë regjia E.E (2007).

 

Film dhe TV

 • Sytë, regjia Genc Dobroshi (2000)
 • Hisja, regjia Ismet Sijarina (2001).
 • Lulet, regjia Alban Gashi (2001).
 • Aksioni dhe Reaksioni, regjia Alban Gashi (2002)
 • Dance with the moon, regjia Ismet Sijarina (2003)
 • Takimi, regji Arian Krasniqi (2004)
 • Motivi, regjia Naim Berisha (2010).
 • Babushi, regjia Adem Mikullovci (2014)
 • Përsonazhi I, regjia Naim Berisha (2015
 • Fluturimi, regjia Alban Gashi (2016)

Olimpiada, regjia Arber Hajdari (2017)