Mehmet Breznica, aktor

Ka lindur Ka lindur më 29 prill 1954 në Podujevë- Kosovë. Ka diplomuar në Grupin e Artit Dramatikë, Universitetin e Prishtinës. Prej vitit 1981, është aktor i Trupës Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • Makbethi” nga W. Shakespear , regjisor Georg Paro
 • “Hamleti” nga W. Shakespear , regjisor D. Gothard
 • “Ifgjinia ne Aulid” nga Euripidi, regjisor Fadil Hysaj
 • “Izraelitet dhe filistinet” nga Fan S Noli, regjisor Agim Sopi
 • “Gjërat qe s’preken” nga Rrahman Dedaj , regjisor Agim Sopi
 • ”Zogu i diellit” nga Din Mehmeti, regjisor Agim Sopi
 • “Gjon Nikoll Kazazi” nga Jusuf Buxhovi , regjisor Agim Sopi
 • ”Roleti Ballkanik” nga Aqif Mulliqi
 • ”Hena prej letre” nga Mehmet Kraja , regjisor Fadil Hysaj
 • “Aleksander Moisiu” nga Musa Ramadani , regjisor Agim Selimi
 • “No Pasara” nga Ymer Shkrelit , regjisor Fadil Hysaj
 • “Kocaku” nga Azem Shkrelit , regjisor Xhevat Qorraj
 • “Vegullia” nga Beqir| Musliu, regjisor Agim Selimi

  

Film dhe TV

 • „Njeriu prej dheu“ (Agim Sopi) ,
 • “Agnus Dei“ (Agim Sopi) ,
 • „Kulla“ (Agim Sopi).
 • „Shtepia ime“ (Synaj Racaj) ,
 • “Rrefimet nga gjygji“( Adem Mikullovcit),