Ylber Bardhi, aktor

Ka lindur më 18 nëntor 1984 në Gjakovë. Ka diplomuar në Fakultetin e Arteve Dramatike /dega e aktrimit/ pranë Universitetit të Prishtinës në vitin 2006. Poashtu ka përfunduar “Master “ në lëmin e aktrimit në Universitetin e Prishtinës. Nga viti 2015 është pjesë e Ansamblit Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • Rikardi III     nga William Shakespeare,   regjia Ilir Bokshi - 2003
 • Othello         nga William Shakespeare, regjia Kushtrim Koliqi -2005
 • Fizikanët     nga Friedrich Durrenmatt, regjia Isa Qosja - 2010
 • Dosja H.       nga Ismail Kadare, regjia Agim Sopi 2013
 • Nata e Dymbëdhjetë   nga William Shakespeare, regjia Ilir Bokshi 2012
 • Dashnori i nënës sime   nga Adem Mikollovci, regjia Ilirjana Arifi 2014
 • Duke pritur Godon   nga Samuel Beket, regjia Drita Begolli 2009
 • Policët nga Slavomir Mrozhek, regjia Imer Veliu 2014
 • Dejziland nga Christopher Durang, regjia Agon Myftari 2008
 • Ferma e Kafshëve   nga George ORWELL, regjia Ilir Bokshi 2015
 • Budallenjët   nga Neil Simon, regjia Florent Mehmeti 2016
 • Grafitet    nga Mehmet Kraja, regjia Fadil Hysaj 2016
 • Përtej kufive të pushtetit   nga Albri Brahusha, regjia Esat Brashori   2016
 • Tregtari i Venedikut nga William Shakespeare, regjia Matthiw Lenton 2016
 • Bordel Ballkan   nga Jeton Neziraj, regjia Andrash Urban   2017
 • Aventurat e Don Kishotit nga Tariq Ali , regjia Dino Mustafiq 2017
 • Arturo UI nga Bertolt Brecht, regjia Bekim Lumi   2017

 

Teatrot tjera

Teatri i Qytetit – GJAKOVË

 • Kur e mposhta Musolinin nga Aqif Mulliqi, regjia Agim Selimi 2002
 • Hanibali i nëntokës   nga Hristo Bojqev, regjia Kushtrim Koliqi 2007            
 • Hiqe ministrin nga priza     nga Eric Idle, regjia IlirBokshi 2006
 • Mbretëresha e bukur nga Lenani   nga Martin McDonagh, regjia Ilir Bokshi 2009
 • Kolonel Zogu   nga Hristo Bojqev, regjia Erson Zumberi   2014
 • Arjeta dhe Gëzimi     nga Ilir Xhocaj, regjia Georg Darvas 2015

                                                        

Teatri DODONA

Sekretet e dashurisë nga Faruk Begolli 2005

Profesor jam talent se jomahi nga FarukBegolli   2006

Kush vjedh një këmbë ka fat në dashuri nga Dario Fo, rejia Zana Hoxha 2007

Hotello     nga Biroll Orgjan   2008

Hollish*t nga Mery Jones, regjia Ilir Bokshi   2017

 

Teatri Oda

Grafitet   nga Mehmet Kraja, regjia Isa Qosja       2008

Ëndrra e një nate vere     nga W. Shakespeare, regjia Agon Myftari   2006

Jasht bie shi nga Kastrit Saqipi       2005

Speed the Plow nga David Mamet, regjia Burbuqe Berisha 2012

 

Teatri Multimedia

Gamomali nga Jeton Neziraj, regjia Agon Myftari 2016

 

Teatri i Qytetit- Ferizaj

Duke pritur Godon nga Samuel Beket, regjia Agon Myftari     2011

 

Teatri i Qytetit- Pejë

Darka private nga Peter Shaffer, regjia Burbuqe Berisha 2013

 

Teatri i Qytetit- Gjilan

Sakati nga Inishmani     nga Martin McDonagh, regjia Ilir Bokshi     2010

 

Teatri i Qytetit- Korçë

Një kafkë në Konemara   nga Martin McDonagh, regjia Ilir Bokshi 2015

  

Film dhe TV

/Filmat e metrazhit të shkurtër/

 • Rekrutimi       I.Sjarina & B. Basholli
 • Ama dorën     Ismet Sjarina
 • ADA                 Spartak Pecani
 • Zonjusha         Genc Berisha
 • Lost Exile       Fisnik Maxhuni
 • Diamanti         Genc Berisha

 

/Filmat e metrazhit të shkurtër/

 • Apostrof PetritDomi
 • Molla-                   Shota Bukoshi
 • Ëndrra-                 HenorHalili
 • Suxhuk Open       BurbuqeBerisha
 • Pritja e madhe Fitim Shala
 • Dërrasa-                 Henor Halili
 • Ora e madhe Ilir Kabashi
 • Kthimi i Lares     Biroll Urgjan
 • Neper kohe.           Birroll Urgjan
 • Martesa                 Birroll Urgjan
 • Manueli për ...       Birroll Urgjan
 • Shauerfilme           Lorena Sopi