Xhejlane Godanci, aktore

U Xhejlane Godanci është e lindur më 12.06.1967 në Prishtinë. Ka diplomuar në Fakultetin e Arteve Dramatike / dega e aktrimit, pranë Universitetit të Prishtinës, në vitin 1994. Në Teatrin Kombëtar të Kosovës për herë të parë është angazhuar në vitin 1986. Nga viti 1994 është antare e Trupës Rezidente të Teatrit Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • Bukuroshja - Ventrusët nga Agim Mala, me regji te Agim Sopi, 1987.
 • Vajza - Vdekja më vjen prej syve të tillë nga Rexhep Qosja, regjia Fadil Hysaj, 1988.
 • Engjulli - Doktor Fausti Kolozi nga Kristofer Marlou, me regji të Agim Sopi, 1989.
 • Onduluesja – Kur lindi Partia nga Milazim Krasniqi, me regji të Luan Daka, 1995.
 • Dila – Dila e Sokoli nga Anton Pashku, me regji të Xhevat Qorraj, 1996.
 • Gruaja paciente – Servisi i Shpirtit nga Daut Demaku, me regji të Xhevat Qorraj, 1997.
 • Berta – Babai nga August Strinberg, me regji të Selami Taraku, 1997.
 • Mariana – Kopraci nga Molieri, me regji të Asllan Hasaj, 1998.
 • Akroteleucija – Ushtari Mburracak nga Plauti, me regji të Asllan Hasaj, 1999.
 • Kendi Star – Fluturimi mbi folenë e qyqes nga Ken Kesey, me regji të Ilir Bokshi, 2000.
 • Ursulla – Martesa e Barionit nga Zhorzh Fejdo, me regji të Atdhe Gashi, 2000.
 • Nusja Publike – Shfaqja e Fundit nga Fadil Hysaj, me regji të Fadil Hysaj, 2001.
 • Asunta – Trëndafili Tautuazh nga Tennesse Williems, me regji të Florent Mehmeti, 2001.
 • Shtriga e mirë – Magjistari nga Ozi nga L.Frank Baum, me regji të Florent Mehmeti, 2002.
 • Burrnesha – Aromë Portokalli të autorëve A.Burges dhe S.Kubrick, me regji të Faik Ispahiu, 2002.
 • Motra Medicionale – Ulërima nga Daut Demaku, me regji të Xhevat Qorraj, 2005.
 • Vlora - Engjëlli i vdekjes nga Albatros Rexhaj, me regji të Kastriot Saqipi, 2006.
 • Juli – Mashtruesit nga Ilirjan Bezhani, me regji të Clement Peretjatko, 2009.
 • Mej – Macja mbi çatinë e nxehtë nga Tennesse Williems, me regji të Florent Mehmeti, 2010.
 • Christine – Mbas zonjushës Julie nga Patrick Marber, me regji të Kushtrim Koliqi, 2013.
 • Snetski – Budallenjtë nga Neil Simon, me regji të Florent Mehmeti, 2016.

 

Rolet në teatrot tjera

Teatri DODONA

 • Tushingeri – Dëshmitari kryesor nga Peter Baço, me regji të Enver Petrovci, 1994.
 • Nastasija Filipovna – Idioti nga Dostojevski, me regji të Selami Taraku, 1994.
 • Vjosa – Kufiri me atdhe nga Teki Dervishi, me regji të Teki Dervishi, 1995.
 • Seli En – Cilën ta zgjedh? nga Roger Li, me regji të Atdhe Gashi, 1995.
 • Adriana – Profesor jam talent se jo mahi, me regji të Faruk Begolli, 1995.
 • Elizabeth – Rikardi III nga W.Shakespeare, me regji të Faik Ispahiu, 1995.
 • Laura – Babai nga Strinberg, me regji të Liridon Cahani, 1996.
 • Christine – Zonjusha Julia nga A.Stringberg, me regji të Florent Mehmeti, 1997.
 • Murgesha Lezbike – Iluzionet e dashurisë, me regji të Faruk Begolli, 1997.
 • Profesoresha – Maturantët, me regji të Faruk Begolli, 1997.
 • Vagner - 7 ngjyra lamtumirë nga J.W.Goethe, me regji të Orhan Kerkezi, 1997.
 • Pjesë koreografi - 4 Epoletat nga Haqif Mulliqi, me regji të Orhan Kerkezi, 1997.
 • Oratori memec – Karrigat nga E.Jonesko, me regji të Fadil Hysaj, 1998.
 • Judita – Stjuardesat nga Mark Kamelot, me regji të Faruk Begolli, 1998.
 • Nëna tigreshë – Përalla me lara nga Giani Radari, me regji të M.Qena, 1994.
 • Zonja – Një minak për nipin Mak nga S.J.Marshak, me regji të Melehate Qena, 1995.
 • Prezantuese – Maskemball, me regji të Melehate Qena, 1995.
 • Zonja Suzi – Princesha Zobeidë nga Karel Çapek, me regji të Melehate Qena, 1995.
 • Nëna, Princesha – Picërraku nga Karel Novak, me regji të Melehate Qena, 1996.
 • Nëna e Alajdinit – Llamba magjike e Alajdinit nga Mima Gerhet, regjia M.Qena, 1997.
 • Nëna miushe , Maca - Minuku lozonjar nga S.J.Marshak, me regji të M.Qena, 1997.
 • Nëna – Tërë Bota Kosovë, me regji të Melehate Qena, 1999.
 • Princesha Era, Vera – Princeshat dhe dragoi nga A. Qeta, me regji të M.Qena, 2000.
 • Gjyshja, Vajza – Dhoma 4 me 3 nga Agim Deva, me regji të M.Qena, 2000.
 • Vajza dhe role tjera – Konkursi per Babadimër me regji të Melehate Qena, 2001.
 • Pula klloqkë – Pula klloqkë e Abës loqkë nga S.J.Marshak, me regji të M.Qena, 2009.
 • Rosaku, Gjirafa, Zogu – Kënga si dhuratë nga Sh. Grabovci, me regji të M.Qena, 2011.
 • Gjyshja – Gjyshi dhe rrepa nga “Përallë popullore” , me regji të M.Qena, 2011.
 • Gjyshja, Patinazhistja – Libri shumëngjyrësh nga S.J.Marshak, regjia M.Qena, 2012.
 • Barbara, Flutura– Doktori Ofmëdhemb nga K. Çukovski, regjia M.Qena, 2013.
 • Dhelpra, Pula, – Posta e porositur nga Mark Krasniqi, me regji të M.Qena, 2014.

Teatri Alternativ i Prishtinës - Prishtinë

 • Vila – Lulepjeshkat e dashurisë nga Teki Dervishi, me regji të Agim Sopi, 1986.

 

Film dhe TV

 • Vajza – Rrojet e mjegullës nga Isa Qosja & Fadil Hysaj, me regji të Isa Qosja, 1988.
 • Donka – Pa pardon nga Ekrem Kryeziu, me regji të Ekrem Kryeziu, 1997.
 • Gruaja – Gjumi i fundit nga Florent Mehmeti, me regji të Florent Mehmeti, 1997.
 • Shpresa – Qëndresa nga Adem Mikullovci, me regji të Adem Mikullovci, 1997.
 • Plaka – Pleqtë e nxehtë nga Armond Morina, me regji të Fatos Berisha, 1997,
 • Studentja – Elefantët fluturojnë për Hollivud, nga S. Raça, regjia Sunaj Raça, 1997.
 • Gruaja – Stupci në arhivë sipas Kristo Floqit, me regji të Veton Osmani, 1997.
 • Zonja Megi – Zotëri Dollari sipas Kristo Floqit, me regji të Veton Osmani, 1997.
 • Gruaja – Fuzaraizen nga Kristo Floqi, me regji të Jeton Ahmetaj, 1998.
 • Sekretaresha – Hajrije Kalanica nga Luan Daka, me regji të Luan Daka, 1998.
 • Mësuesja – Kamber Rrahmetlia nga Mensur Safqiu, me regji të Mensur Safqiu, 1998.
 • Gazetarja – Mahalla jonë nga Adem Mikullovci, me regji të Adem Mikullovci, 2000.
 • Mësuesja – Mahmutovitët dhe Rexhepovitët me regji të Adem Mikullovci, 2000.
 • Nëna – Bingo nga Zana Radogoshi, me regji të ZanaRadogoshi, 2000.
 • Nëna – Kësulëkuqja në rrezik nga ICRC, me regji të Florent Mehmeti, 2001.
 • Gruaja – Dhimbja me regji të Ahmet Jakupi, 2001.
 • Nëna – Në katër rrota nga Zana Radogoshi, me regji të Zana Radogoshi, 2001.
 • Gjyshja – Unë po vi n’Kosovë nga Armond Morina, me regji të Fatos Berisha, 2001.
 • Drita – Jeta e një Toke, nga Blerta Zeqiri me regji të Burbuqe Berisha 2001.
 • Gruaja – Burrleska nga Adem Mikullovci, me regji të Adem Mikullovci, 2002.
 • Gjeva – Policët nga Adem Mikullovci, me regji të Adem Mikullovci, 2002.
 • Elhemja – Katundarë e shehërli nga A. Mikullovci, me regji të Adem Mikullovci, 2002.
 • Nëna – Shitësja e cigareve nga Armond Morina, me regji të Mentor Shala, 2003.
 • Gruaja – Denis Profeti nga Ilir Xhocaj, me regji të Ilir Xhocaj, 2003.
 • Gazetarja e UN – Sadri Llapjani nga A. Mikullovci, në regji të Adem Mikullovci, 2004.
 • Nusja – Martesa e bariut nga Adem Mikullovci, në regji të Adem Mikullovci, 2005.
 • Prokuroreja – Brenda drejtësisë nga USAID, me regji të Fatos Berisha, 2009.
 • Fata – Gardhi nga Lendita Zeqiri, me regji të Lendita Zeqiri, 2017.

Çmimet

 • Kendi Star – Fluturimi mbi folenë e qyqes nga Ken Kesey, me regji të Ilir Bokshi, 2000 – Flaka e Janarit – Gjilan, 2001 – Çmimi i aktores dytësore.
 • Nusja Publike – Shfaqja e Fundit nga Fadil Hysaj, me regji të Fadil Hysaj, 2001 - Flaka e Janarit – Gjilan, 2001 – Çmimi i aktores dytësore.
 • Kendi Star – Fluturimi mbi folenë e qyqes nga Ken Kesey, me regji të Ilir Bokshi, 2000 – Minifestivali i Teatrit Kombëtar - Prishtinë, 2001 – Çmimi i aktores dytësore.

Christine – Mbas zonjushës Julie nga Patrick Marber, me regji të Kushtrim Koliqi, 2013 – Festivali i Teatrove – Ferizaj, 2013 - Çmimi i aktores dytësore.