Shengyl Ismaili, aktore

Shengyl Ismaili ka lindur më 8 Mars të vitit 1979 në Prishtinë. Ka diplomuar në Fakultetin e Arteve Dramatike/dega e aktrimit/pranë Universitetit të Prishtinës në vitin 2001. Nga viti 2017 është antare e trupës Rezidente të Teatrit Kombëtar të Kosovës. Nga viti 2015 është antare e Trupës Rezidente të Teatrit Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • “ Tartufi “ – nga J. B. Molier, me regji Rahim Burhan 2007
 • “ Vrima e lepurit “ – me regji Zana Hoxha 2012
 • “ Pasardhësi “ – nga Ismail Kadare, me regji Slobodan Unkosvski 2017
 • “ I ligu për mend “ – nga Gjergj Fishta, me regji Altin Basha 2017
 • “ Aventurat e reja të Don Kishotit “ – nga Tariq Ali, me regji Dino Mustafic 2017
 • “ Balkan Bordel “ – nga Jeton Neziraj, me regji Andras Urban 2017
 • “ Pasioni “ – nga Sabri Hamiti, me regji Martin Kocevski 2018

 

Rolet në teatrot tjera

Teatri i Beogradit – CZKD

 • “ Enciklopedia e të gjallëve “ – me regji Zlatko Pakovic 2015

 

Teatri i Ferizajit

 • “ S’mund të paguaj, s’do të paguaj” – me regji Zana Hoxha 2013

 

Teatri i Mitrovicës 

 • “ Nori “ – me regji Melihate Qena 2014

 

Teatri Oda

 • “ E kaluara takon të ardhmën “ – me regji Burbuqe Berisha 2010
 • “ Rruga e botës së lirë “ – me regji Burbuqe Berisha 2016

 

Teatri AAB – Faruk Begolli

 • “ Në çaj me Hilarin “ – me regji Burbuqe Berisha 2016

Teatri DODONA

 • “ Mos marrveshja “ – me regji Luan Daka 2000
 • “ Romeo dhe Xhulieta “ – me regji Luan Daka 2000
 • “ Jam talent se jo mahi 4 “ – me regji Faruk Begolli 2001
 • “ Jam talent se jo mahi 6 “ – me regji Faruk Begolli 2002
 • “ Fund loja “ – me regji Kastriot Saqipi 2010
 • “ Më e vërtetë se e vërteta “ - me regji Kastriot Saqipi 2012
 • “ Lugina e vuajtjeve të saj “ – me regji Zana Hoxha 2012
 • “ Aj seni “ – me regji Kastriot Saqipi 2014

 

Qendra Multimedia

 • “ Dimri më i gjatë “ – me regji Jonathan Chadëick 2004
 • “ Mësimi i ndaluar “ – me regji Garry Potter 2005
 • “ Darka e fundit “ – me regji Markus Zohner 2006
 • “ Ura “ – me regji David Gotthart 2008
 • “ Shembja e Kullës së Ajfellit “ – me regji Blerta Neziraj 2013
 • “ Lufta në kohën e dashurisë “ – me regji Blerta Neziraj 2015
 • “ Një shfaqje me 4 aktorë, disa derra, me disa lopë…” – me regji Blerta Neziraj 2016
 • “ 55 shades of gay “ – me regji Blerta Neziraj 2017
 • “ Gjakderdhja “ – me regji Casey Cooper Jones 2004 ( Në anfiteatrin e Athinës )
 • “ Një lloj Alaske “ – me regji Flutra Zymi 2014

Film dhe TV

 • “ Nderi im “ – me regji Blerim Gjoci
 • “ Pranvera e paharruar në fshatin e harruar “ – me regji Kushtrim Bekteshi
 • “ Fusha e mëllenjave “ – me regji Arzana Kraja
 • “ AGA “ – me regji Lendita Zeqiraj
 • “ Zana “ – me regji Antoneta Kastrati

Filmat e metrazhit të shkurtër

 • “ 1 muaj “ – me regji Zgjim Tërziqi
 • “ Amel “ – me regji Morea Raça
 • “ Koordinatat “ – me regji Arbnesha Rubovci
 • “ Fjalët “ – me regji Vesa Broqi
 • “ Anestezioni “ – me regji Noar Sahiti
 • “ Ballkoni “ – me regji Lendita Zeqiraj
 • “ Kanarinët e dinë “ – me regji Kaltrina Krasniqi
 • “ Faji “ – me regji Fitim Shala
 • “ Qyrri “ – me regji Lirak Qelaj

 

Çmimet 

 • Çmimi i aktorës më të mirë - “ Lufta në kohën e dashurisë “ Festivali i teatrove Ferizaj
 • Çmimi i aktorës më të mire - “ Një shfaqje me 4 aktorë, me disa derra, me disa lopë…” Festivali i teatrove Ferizaj
 • Çmimi aktorja më e mire - “ Fund loja “ në Festivalin e teatrove Dibër.