Semira Latifi, aktore

Semira Latifi ka lindur me 17 Janar 1989 ne Tripoli Libi. Ka diplomuar ne Fakultetin e Arteve Dramatike dega e aktrim prane Universitetit te Prishtines. Nga viti 2014 është pjesë e Ansamblit Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • ‘Rck’n’roll’ teksti Tom Stopard , regjisor Dino Mustafiq 2011
 • Dosja H” teksti nga Ismail Kadare, regjia Agim Sopi 2012
 • Gjashte persona kerkojne autorin” teksti nga Luigji Pirandello, regjia Orhan Kerkezi 2014
 • Ferma e Kafsheve” teksti nga George Orwell”, regjia Ilir Bokshi 2015
 • Portreti” teksti me motive nga Migjeni, regjia Kalterim Balaj 2015
 • Budallenjte” teksti nga Neil Simon, regjia Florent Mehmeti 2015
 • Pertej kufinjeve te pushtetit” teksti nga Albri Brahushaj, regjia Esat Brajshori 2016
 • Tregtari i Venedikut” teksti nga William Shakespeare, regjia Mathew Lenton 2016
 • Pasardhesi” teksti nga Ismail Kadare, regjia Slobodan Unkovski 2016
 • Bordel Ballkan” teksti nga Jeton Neziraj, regjia Andras Urban 2017
 • Aventurat e Don Kishotit” teksti nga Tariq Ali, regjia Dino Mustafic 2017
 • Arturo Ui” teksti nga Bertol Breht,regjia Bekim Lumi 2017
 • Eshtrat qe vijne vone” teksti nga Teki Dervishi, regjia Martin Kocovski 2017
 • Pasioni” teksti nga Sabri Hamiti, regjia Martin Kocovski 2018

Rolet në teatrot tjera

 • “Kengtarja Tullace” teksti nga Eugene Ionesco, regjia Diar Xani- Teatri Dodona 2013
 • “Muret e padukshme” regjia Florent Mehmeti dhe John Bedell- Teatri Oda 2013
 • “ Dashurite e Xhorxh Uashingtonit” teksti nga Miro Gavran, regjia Luan Jaha 2015
 • “ Cehovi I thote lamtumire Tolstoit” teksti nga Miro Gavran, regjia Sevdije Ajeti 2015
 • “ Ngjyrat e Gushtit” teksti nga Paloma Pedrero, regjia Ilire Vinca 2015
 • Doruntina” teksti nga Ismail Kadare, regjia Florent Mehmeti, Teatri Oda & Blessed Unrest 2016
 • 55 Shades of gay” teksti nga Jeton Neziraj, regjia Blerta Neziraj, Qendra Multimedia 2017

Film dhe TV

 • "Më fal’ me skenar dhe regji të Besim Ugzmajlit 2016