Shpejtim Kastrati, aktor

Lindi më 02 Janar 1976 në Drenovc te Rahovecit. Ka mbaruar Fakultetin e Arteve – Dega e Aktrimit, /Bachelor dhe Master/ në Universitetin e Prishtinës, studimet pos diplomime master. Nga viti 2004 është pjesë e Ansamblit Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • Mosmarrëveshja/Pjesëmarrës/Teatri Kombëtar – Kosove
 • Orestia nga Eskili/Oresti - Rol Kryesor/Teatri Kombëtar – Kosove
 • Ëndrra e një nate Vere/Shakespeare, Demeter/ Rol i dyte/Teatri Kombëtar –Kosove
 • Shfaqja e Fundit / Fadil Hysaj, Rol i dyte, Teatri Kombëtar – Kosove
 • Makbethi Lenoks - Rol i dyte, Teatri Kombëtar - Kosove Trëndafili Tatuazh
 • Tennessee Williams, Rol i dyte, Teatri Kombëtar – Kosove
 • Pulëbardha ,Qehovi/Rol Kryesor/Elmaze Nura/ Teatri Kombëtar- Kosovë
 • Hana prej letre/Mehmet Kraja/Rol i dytë/Fadil Hysaj/Teatri Kombëtar-Kosovë
 • Komploti Ilir/Ekrm Kryeziu /Rol kryesor/Teatri Kombëtar-Kosovë
 • Mbreti Lirë/Shakespere/Rol i dytë /Fadil Hysaj/Teatri Kombëtar-Kosovë
 • Podrumi/Ilir Gjoci /Rol i dytë / Fadil Hysaj/ Teatri Kombëtar –Kosovë
 • Lidhja e Gjakut/Fadil Hysaj /Rol i tretë/Teatri Kombëtar –Kosovë
 • Cubi i Kukurecit/Iliriana Arifi/Rol kryesor/Teatri Kombëtar-Kosovë
 • Dosja H-/Agim Sopi/Rol i tret/Teatri Kombëtarë – Kosovës
 • Nata e dymbëdhjetë/ Ilir Bokshi-rol i tret/Teatri Kombëtarë – Kosovës
 • Një var për majorin e mbretit /Haqif Mulliqi/Rol kryesor/Teatri Kombëtar -   Kosovës
 • Narnja /Arjeta Ajeti /Rol i pare/ Teatri Kombëtarë –Kosovës
 • Shtëpia ne ankande/Fadil Hysaj-Roli i dyte /Teatri Kombëtare – Kosovës
 • Dallapi dhe Luani/Arjeta Ajeti-Roli i par /Teatri Kombëtar-Kosovës
 • Vdekja e një Komisionjerit/Teatri Kombëtar-Kosovës
 • Dashnori i nën sime /Adem Mikullovci/Teatri Kombëtar-Kosovës
 • Tregtari i vendikut/Methy Lonton/Teatri Kombetar
 • Pasardhesi/Slobodan Unkoveski/Teatri Kombetar
 • Ballkan Bordel” - Jeton Neziraj/Teatri Kombëtar-Kosoves.

Rolet në teatrot tjera

 • Kohe pa ngjarje /Iliriana Arifi/Rol kryesor /Etno teatri.
 • Nëntë plagët e Gjergjezit/Fadil Hysaj /Rol i dytë /Teatri Ardiana Abdullahu-Ferizaj
 • Dardha pas bunarit/Iliriana Arifi /Rol kryesor/Teatri Etnologjik-Kukaj
 • Shtrati/Çajupi/Rol kryesor/Adem Mikollovci /Teatri Oda-Prishtinë
 • Fedra/Zhan Rasin /Rol kryesor/Fadil Hysaj/Teatri Dodona-Prishtinë
 • Mungesa e Airit, Rol Kryesor, Teatri Adriana Abdullahu – Ferizaj
 • Llamba Magjike e Alaudinit, Rol Kryesor, Teatri Ardiana Abdullahu – Ferizaj
 • Ekspozita ,Fadil Hysaj /Rol kryesor/Teatri Sythi-Prishtinë
 • Meti dhe Ahmeti /Fadil Hysaj/Rol kryesor /Teatri Sythi-Prishtinë
 • Prova gjenërale /Rol kryesor/Besnik Zogaj /Teatri i Prizrenit
 • Otello - Shakespeare, Kasi - Rol Kryesor, Teatri Dodona – Kosove
 • Grate Gazmore - Shakespeare, Rol Kryesor, Teatri Dodona
 • Kali I Trojës / Fadil Hysaj, Rol Kryesor, Teatri Ardiana Abdullahu – Ferizaj
 • Pavijoni D/Fadil Hysaj/Roli kryesor /Teatri Dodona –Prishtinë.
 • Zyshe e dashur - Ilir Dragovoja/Vladimiri - Rol Kryesor/Teatri Migjeni në Shkodër

Film dhe TV

 • Kukumi/Isa Qosja/, Kosova Film
 • Jeta e Një Toke/ Jeton Ahmetaj/, ACADBProduction – Kosove
 • Bliri/ Ismet Sijarina/ - Fakulteti Arteve
 • Skulptura / Alban Gashi/ - Fakulteti i Arteve
 • Gomarët e Kufirit/ Regjia: Jeton Ahmetaj/ Kosovë 2008
 • Mesazhi/ Regjia: Besnik Zogaj/ Kosovë 2008
 • I zhdukuri/regjia Jeton Ahmetaj/Kosovë
 • Përtej Ylberit/regjija Ismet Siharina/Prishtina Film.
 • Rekrutimi pjesëmarrës/regjia Ismet Siharina/Prishtina Film.
 • Ama dorën/regjia Ismet Siharina/Prishtina Film/
 • Pritja /regjia Gojartë Mustafa/ - Fakulteti i Arteve
 • Kodi i jetës Rol i dytë/regjia Ekrem Kryeziu/Kosova Film
 • Azemi/Film Artistikë
 • Ku janë /Film i shkurtë,