May-Linda Kosumovic, aktore

May-Linda Kosumovic e lindur ne Ontario te Kanadase. Ka diplomuar në Akademinë e Arteve në Prishtinë në vitin 2014. Ajo ka përvojë në teatër, televizion dhe kryesisht në film. Nga viti 2015 është antare e Trupës Rezidente të Teatrit Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • Aneta - "Zoti i Masakres" nga Yasmina Reza me regji te Besfort Idrizit 2017
 • Klitemnestra - "Bordel Ballkan" nga Jeton Neziraj me regji te Andras Urban 2017
 • Vajza - "Pasardhesi" nga Ismail Kadare me regji te Slobodan Unkovski 2016
 • Nerisa - "Tregtari i Venedikut" nga William Shakespeare me regji te Matthew Lenton 2016
 • Slovic - "Budallenjte" nga Neil Simon me regji te Florent Mehmetit 2016
 • Ana - "Nje Burre mes dy Grash" nga Erjon Papagjoni me regji te Ilirjan Himaj 2016
 • Nana - "Nana dhe Femija" nga Jon Fosse me regji te Bekim Lumit 2015

 

Rolet në teatrot tjera

Teatri DODONA

Teatri Dodona/ Teatri kombetar i Rijekes "Ivan Zajc" Kroaci

 • Silvia - "Dashurite e G. Washington" nga Miro Gavran ne regji te Astrit Kabashit 2014
 • Rina - "Cirku i Lodrave” nga Samuil Yakovlevich Marshak ne regji te Melihate Qenes 2014
 • Vera - "Ekspozita/Vernisaz" nga Vaclav Havel ne regji te Astrit Kabashit 2014
 • Alberta - "Monologjet e Vagines" nga Eve Ensler ne regji te Shega Mula 2010
 • Gjorgu - "Ameba" nga Ismail Kadare, H. Halimi, A. Frank, M. Cunningham & M. Duras ne regji të Orhan Kerkezit 2013

Qendra Multimedia

 • Sara - "Ata do te vijne" nga Vesa Qena & Norika Sefa ne regji te Hana Qenes 2012
 • 4 role - "Shishmaket" nga Jeton Neziraj

Film dhe TV

 • Lulja - "Cold November" ne regji te Ismet Sijarines 2018
 • Irena - "Qiej te Trazuar" ne regji te Anton Ndreca 2018
 • Animacion - "Ncuk, Ncuk, Ncuk" nga Visar Arifaj 2018
 • Linda - "Trilema" ne regji te Dritero Mehmetaj 2017
 • Ajshja - "Nje Muaj" ne regji te Zgjim Terziqit 2017
 • Hana - "A Dream" ne regji te Bostjan Slatensek 2017
 • Edona - "Palidhje" ne regji te Ninian Green 2017
 • Christina - "Once upon a time in Kosovo" ne regji te Eki Rrahmani 2017
 • Meli - "Piskama" ne regji te Leart Rama 2016
 • Rrezarta - "1 Euro" ne regji te Durim Ilazit 2016
 • Hana - "Lost Exile" ne regji te Fisnik Maxhunit 2016
 • Aktore - "A Performance" ne regji te Dritero Mehmetaj 2016
 • Lina - "Treni" ne regji te Selmon Behes 2015
 • Vajza - "Nje Pike Gjaku" ne regji te Bekim Gurit 2015
 • Aktore - "Rregullat e Artit" ne regji te Aleksandr Rusjakov 2014
 • Gruaja e ve - "Udhetimi" ne regji te Jack Dusi 2014
 • Ana - "Britmat e qytetit tim" ne regji te Ibrahim Deari 2014
 • Eda - "Te Mjeret" ne regji te Genc Berishes 2013
 • Vajza - "Rrobaqepesja" ne regji te Arlinda Morines 2013

Çmimet

 • "1 Euro" ne regji te Durim Ilazit - "Swikos Film Festival" - Basel, Switzerland 2016

- Cmimi i aktores me te mire

 • "Ekspozita/Vernisaz" ne regji te Astrit Kabashit - "Koko Festival" Korce 2014

- Cmimi i aktores me te mire

 • "Ekspozita/Vernisaz" ne regji te Astrit Kabashit - "Festivali i Teatrove", Ferizaj

- Cmimi i aktores me te mire 2014

 • "Nje burre mes dy grash" ne regji te Ilirjan Himaj - "Festivali Tradicional i Dibres"

- Cmimi i aktores me te mire 2016