Basri Lushtaku, aktor

Ka lindur më 11 prill të vitit 1972 në Prekaz i Poshtëm. Ka diplomuar në Fakultetin e Areve Dramatike /dega e aktrimit/ pranë Universitetit të Prsihtinës në vitin 2000. Nga viti 2001 është pjesë e Ansamblit Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • “Dredhëzat mbi varre” nga Arthur Muller, regjia Jeton Ahmetaj
 • “Orestia” nga Eskili, regjia Fadil Hysaj
 • “Mbreti Lir” nga W. Shakespeare, regjia Fadil Hysaj
 • “Hana prej letre” nga Mehmet Kraja, regjia Fadil Hysaj
 • “Zeka i zi” nga Ymer Shkreli, regjia Isa Qosaj
 • “Një varr për majorin e mbretit” autor dhe regjisor Haqif Mulliqi
 • “Motra e katër” nga Janusz Glowacky, regjia Agim Sopi
 • "Cubi i kukurrecit” nga Rushit Ramabaja, regjia Ilirjana Arifi
 • “Dosja H” nga Ismail Kadareja, regjia Agim Sopi
 • “Dëshmitari X” autor dhe regjisor Selami Taraku
 • “Vdekja e një Komisjoneri” nga Arthur Muller, regjia Lubqe Geogrvsi
 • “Pasardhësi” nga Ismail Kadare, regjia Sllobodan Unkoveski
 • “I ligu për mend”nga Gjergj Fishta, regjia Altin Basha

Teatrot tjera

 • “Enea 06”regjia Majkell Devine-Teatri Dodona
 • “Kali i Trojes” autor dhe regjisor Fadil Hysaj-Teatri “Adriana Abdullahu”-Ferizaj
 • “Fedra” nga Jean Racine, regjia Fadil Hysaj-Teatri Dodona 

Film dhe TV

“Kur shpirti ndërron jetë” - regjia Ismaijl Ymeri

“Metropolet’ - regjia Synaj Raça

“Pini” - regjia Ismet Sijarina

“Hijet e vdekjes” - regjia Ekrem Xani

“Kur këthehet Remziu” - regjia Adem Mikulloveci

“Green Card” - regjia Agron Maliqi

“Etjet e Kosovës” - regjia Sunaj Raça

“Mirushi” - regjia Marius Holst

“Aga” - regjia Lendita Zeqiraj