Arta Selimi, aktore

Arta Selim ka lindur më 14 Tetor të vitit 1983 në Prishtinë. Ka diplomuar në Fakultetin e Areve Dramatike /Dega e Aktrimit në klasën e Faruk Begollit/ pranë Universitetit të Prsihtinës në vitin 2006. Nga viti 2015 është pjesë e Ansamblit Rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Shfaqjet në Teatrin Kombëtar të Kosovës

 • "Bordel ballkan" nga Jeton Neziraj, regjisor Andra? Urban 2017
 • "Pasardhesi" nga Ismail Kadare, regjisor Slobodan Unkovski 2016
 • "Eshtrat qe vijne vone" nga Teki Dërvishi, regjisor Martin Kocovski 2016
 • "Budallenjet" H.D   , regjisor Florent Mehmeti 2016
 • “Shoping and Fucking” - me tekst te Mark Ravenhill dhe regji te Fatos Berishes
 • “39 Shkallet” - me tekst nga Patrick Barlow dhe regji te Agon Myftarit
 • “Me Afer” - me tekst nga Patrick Marber dhe regji te Kushtrim Koliqit
 • “Shkelqesi” - me teskt te Adrian Kycykut dhe regji te Enton Kaca
 • “Motra e Katert” – me tekst të Janosz Glowacky me regji te Agim Sopit
 • Tregtari i Venedikut” - nga W. Shakespeare me regji te Matthew Lenton
 • Pasioni – nga Sabri Hamiti me regji të Martin Kochovsky
 • Teatri MULTIMEDIA
 • "Nje shfaqje me 4 aktore, 3 derra,1 kryeminister dhe 1 lope milka" nga Jeton Neziraj, regjisore Blerta Neziraj 2016
 • "Enciklopedia e të gjallëve" nga Zlatko Pakovi? 2015
 • "Shembja e kulles se Ajfelit" nga Jeton Neziraj, regjisore Blerta Neziraj 2013
 • "Fluturimi mbi Teatrin e Kosoves" nga Jeton Neziraj, regjisore Blerta Neziraj 2012
 • "YU Madline you..." nga Jeton Neziraj, regjisore Blerta Neziraj 2011

 

 • Teatri DODONA
 • “Stjuardesat” - Teatri Dodona , me tekst te autorit Marc Camolleti dhe regji te Armond Morina,
 • “Enea” - Teatri Dodona , tekst nga Jeton Neziraj dhe regjia Michael Devine
 • “Profesor Jam Talent Se Jo Mahi” - Teatri Dodona , me regji te Faruk Begollit
 • “Mesimi i Ndaluar” - tekst nga Jeton Neziraj me regjine e Gareth Potter

 

 • Teatrot tjera
 • “Rome dhe Zhulieta” - nga Shakespeare dhe regji te Miki Manojlovic , ne bashkepunim ne mes te Radionica Integracije nga Beogradi dhe Qendra Multimedia e Prishtines.
 • “The Lion, The Witch and the Wardrobe” - ne teatrin prestigjioz Citizen’s Theatre, ne regji te Julie Austin bazuar ne perrallen me te njejtin emer nga autori C. S. Lewis
 • “Nje Lloj Alaske” - tekst i Harold Pinter me regji te Flutra Zymit, Produksioni Puzzle
 • “Armiku i Popullit” - nga Henrik Ibsen me regji te Dino Mustafiq - Teatri Oda,
 • “The Beach Bar” - Teatri Alternativ , regjia Robin Holmes
 • “Tito Nuk Ka Qene Ketu” - Nevid Teatar nga Banja Lluka
 • “Tre Gjermanet e Trashe I dhe II” – me regji të Florent Boshnjakut
 • “Im Ate Donte Adolfin” – me tekst të Mehmet Krajës, regjia Agim Sopi
 • “Vigjilje” - regjia Agon Myftari
 • “Shkolla e Vogel e Kujtimeve” - bashkepunim ne mes te Qendres Multimedia dhe Teatrit Dodona, me regji te Aleksandra Urosevic.

Film dhe TV

 • “Palidhje” - film i shkurte 10 min nga regjisori Ninian Green, luan rrolin e Odetes.
 • “Gardhi” - film 20 minutesh nga regjisorja Lendita Zeqiraj, luan rrolin e Dijes.
 • “Martesa” - film i gjate nga regjisorja Blerta Zeqiraj, luan rrolin e Teutes.
 • “Ylberi”- film i shkurte nen regji te Valjet Rexhepi, luan rrolin kryesor.
 • “8mm” - film i shkurte nga Zoga Ceta, luan rrolin kryesor.
 • “Ama Doren” - film i gjate nga regjisori Ismet Sjarina, luan rrolin e Motres Medicinale.

Çmimet

Çmimi i aktores më të mirë në Festivalin e Komedisë “ Ditet e Komedise” në Preshevë, per rrolin në shfaqjen “ Stjuardesat” produksion i Teatrit Dodona.